Soğuk depo, ürünlerin normal şartlardaki saklanabilir sürelerinden daha uzun süre saklanabilmesi için, ısıtma soğutma ve nem cihazlarıyla mümkün olduğunca sıcaklık ve nem oranlarının kontrol edildiği, diş ortamdan isi ve nem transferine karşı yalıtılmış alanlar olarak tanımlanabilir.
Soğuk depolar hangi alanlarda kullanılır;
• Et, et ürünleri,
• Balık, balık ürünleri,
• Süt, süt mamulleri,
• Sebze, meyve ve her türlü gıda maddeleri,
• Tohum, fide ve çiçekçilik
• Dondurma ve dondurulmuş gıda maddeleri,
• İlaç ve tıbbi malzeme,
• Süpermarket, manav ve kasaplarda,
•Otel, restoran, yurt ve konaklama tesislerinde,
• Sanayi tipi soğutma, saklama, şoklama ve donuk muhafaza için kullanılmaktadır.